Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Προ των πυλών η δημιουργία δύο ομίλων στην Α1 κατηγορία ΕΠΣ Φθιώτιδας!


Φουντώνουν οι φήμες το τελευταίο διάστημα για ανακατατάξεις στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Φθιώτιδας!

Και μπορεί παρόμοια σενάρια να κυκλοφορούσαν και τα προηγούμενα χρόνια στα ποδοσφαιρικά στέκια, αλλά φέτος φαίνεται ότι τα γεγονότα δείχνουν ότι όλοι ή σχεδόν όλοι, θέλουν να αλλάξει κάτι, ώστε αφ' ενός να μειωθούν τα έξοδα των ομάδων και αφ' ετέρου να δοθούν συγκεκριμένα κίνητρα ειδικά στην Α1 ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος των πρωταθλημάτων.
Σίγουρα υπάρχουν σε κάθε περίπτωση και τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά νομίζουμε ότι στην σημερινή συγκυρία τα θετικά είναι πολύ περισσότερα και η κατάσταση ώριμη για να υπάρξουν αλλαγές για το καλό του Φθιωτικού ποδοσφαίρου αλλά και των παραγόντων που «ματώνουν» καθημερινά για να κρατήσουν τις ομάδες τους ζωντανές.
Φέτος στην Α1 παρακολουθήσαμε ένα πρωτάθλημα που από τα Χριστούγεννα και μετά 2-3 ομάδες έμειναν να διεκδικούν τον τίτλο κι άλλες τόσες να παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Όλες οι υπόλοιπες έκαναν και κάνουν κυριολεκτικά αγγαρεία, περιμένοντας να τελειώσει ένα πρωτάθλημα , άχρωμο, άγευστο και άοσμο!
Παράλληλα οι παράγοντες των σωματείων βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη, για να διανύσουν οι ομάδες τους πάρα πολλά χιλιόμετρα, Σάββατα και Τετάρτες, σε παιχνίδια με καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με διψήφιο αριθμό θεατών τις περισσότερες φορές, με αδυναμία να βγουν ακόμη και τα έξοδα της διαιτησίας τα οποία πρέπει μάλιστα να δίνονται προκαταβολικά.
Όλα αυτά έχουν συνεκτιμηθεί τον τελευταίο καιρό από τους ανθρώπους της ΕΠΣ Φθιώτιδας που πλέον βλέπουν με θετικό μάτι σοβαρές αλλαγές στα τοπικά πρωταθλήματα με στόχο να αποκτήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να περιορίσουν τα έξοδα των σωματείων.
Ήδη, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η efthia.gr, μελετάται σχέδιο ύπαρξης τριών κατηγοριών, από την περίοδο 2014-2015, με την συγχώνευση της Β' και Γ' κατηγορίας στη νέα Γ' κατηγορία, τη μετονομασία της Α' κατηγορίας σε Β' κατηγορία, η οποία θα διεξάγεται σε τρεις ομίλους κι όχι 4 που ισχύει σήμερα, ενώ η Α1 κατηγορία θα μετονομαστεί σε Α' κατηγορία κι αν όλα πάνε καλά από τη νέα περίοδο θα διεξάγεται σε δύο ομίλους.
Η αρχική σκέψη είναι να μείνουν στη μεγάλη τοπική κατηγορία όλες οι φετινές ομάδες της Α1 και να ανέβουν οι πρωταθλήτριες και οι δευτεραθλήτριες της Α' κατηγορίας. Επίσης δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί η τύχη του Αχιλλέα Δομοκού που αγωνίζεται στη Γ' Εθνική καθώς και της πρωταθλήτριας ομάδας της Α1 που θα πάρει μέρος στα μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική.
Στόχος είναι οι δύο όμιλοι της επόμενης περιόδου να έχουν από 12 ή 13 ομάδες, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι όποιες Τετάρτες, να μειωθούν οι αποστάσεις και το πρωτάθλημα να έχει στη συνέχεια πλέϊ οφ και πλέϊ άουτ.
Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μετά το Πάσχα κι αφού ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α1, με βασική λεπτομέρεια όμως, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας Δημήτρης Κουτρουμάνος, ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να έχουν την απόλυτη συμφωνία των ομάδων της κατηγορίας.
http://www.efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου